CHANTAL

Profielfoto (2)
Chantal van Regenmortel | Business Coach | LOF Support

Toen ik een jaar of 15 was heb ik wel eens geroepen:

“Wie heeft in hemelsnaam ‘het werken’ uitgevonden?!”

Mijn beleving en overtuigen toen waren: Je moet je hele leven hard werken, je verdient altijd te weinig, werken is per definitie niet leuk en het slokt al je tijd op waarin je leuke dingen kunt doen.

Nou is dat in de loop der jaren wel wat bijgedraaid gelukkig ;-), maar het ‘leven om te werken’ idee heeft mij wel lang dwars gezeten. Zijn we dan echt alleen maar ons hele leven hard aan het werk? Hele dagen ploeteren om vervolgens uitgeteld op de bank te ploffen, wat eten, naar bed en de volgende dag weer van voor af aan? Is dát het dan?

Werken om te leven

Inmiddels heb ik ook ervaren hoe het is om te doen wat ik leuk vind, om energie te krijgen van mijn werk en om naast mijn bedrijf ook te genieten van mijn gezin en vrije tijd.

Werken is niet erg, maar het moet wel wat opleveren, zowel financieel als in je privé leven.

Ik heb eigenlijk nooit heel goed geweten wat ik later, als ik groot ben, wilde worden. Heel veel dingen leken mij leuk en tegelijkertijd ook weer niet om voor altijd te doen. Ik heb dan ook bewondering voor mensen die dat al van jongs af aan geweten hebben en daar vol voor zijn gegaan. Die doen wat ze altijd al wilden doen.

Ondernemen leek mij altijd al ideaal; vrijheid, flexibiliteit, zelf kiezen wat je doet en voor wie. Heerlijk toch? Nou, ja en nee.
Want je moet het wel allemaal ‘even’ doen. Je moet naast je vak ook nog kennis hebben van al die bijkomende zaken als: boekhouding, administratie, marketing en ondernemersvaardigheden. En zonder klanten heb je nog steeds geen bedrijf.
De afgelopen jaren heb ik me steeds meer verdiept in ondernemersvaardigheden. Wat ik vaak zag, is dat ondernemers vaak investeren in kennis, maar deze niet goed weten in te zetten in hun bedrijf. De praktische vertaalslag mist. Dat moet toch anders kunnen!

Hoe mooi is het dan om al deze dingen te combineren door als ondernemer andere ondernemers, die vol passie zijn over hun vak, ondernemersvaardigheden te leren op een simpele en praktische manier zodat ze hun passie nog beter kunnen benutten! Daar word ik blij van 🙂

 

Nog een paar feitjes:

  • Ik ben geboren in 1985 in Marknesse. Zus van een broer en een zus. Na de middelbare school moest en zou ik in de grote stad studeren, anders zou ik immers nooit weg komen uit dit boerengat. Binnen een half jaar was ik weer terug in dat gat, de grote stad was toch niks voor mij ;-)!
  • Samen met mijn man heb ik 2 prachtige kinderen, een zoon en een dochter. En daarnaast kreeg ik bij mijn man een geweldige zoon kado. Mijn gezin is mijn basis, zij zijn voor mij het allerbelangrijkste, dat is waar ik het voor doe.
  • Mijn vrije tijd besteed ik graag aan de kids, er op uit gaan en creatief bezig zijn. Ook vind ik het heerlijk om mezelf steeds te blijven ontwikkelen, daarom lees ik graag boeken op het gebied van zelfontwikkeling en ondernemersvaardigheden.
  • Ik raak geïnspireerd door te praten met andere ondernemers en het lezen van boeken over ondernemerschap. Het zet me steeds weer aan het denken en het lijkt of er steeds weer nieuwe deurtjes in mijn hoofd open gaan. Het laatste boek dat ik gelezen heb: ‘De ondernemers mythe’ van Michael E. Gerber.
 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial