IN je comfortzone is waar de magie begint!

Wat een lege uitspraak: stap uit je comfortzone, want daar zit je groei.

Je hoort het overal, en iedereen weet wel wat er ongeveer bedoelt wordt. En ja ok, als je verder wilt, zul je stappen moeten zetten. Spannende en moedige stappen. Stappen buiten je veilige cirkeltje.

Maar wat is dan dat veilige cirkeltje? Wat houdt het nou eigenlijk in? En wat betekent het concreet voor jou? Hoe stap je dan uit je comfortzone?

Businesscoaches en andere coaches hebben het vaak over ‘stretchen’. Niet zomaar mogelijkheden zien, maar GROTE mogelijkheden. Niet kleine stapjes, maar GROTE stappen. Ze roepen het allemaal. En he, dat snap ik helemaal. Er verandert namelijk niets als je geen stappen zet.

Om uit je comfortzone te stappen, moet je wel weten waar die is

Maar… Om uit je comfortzone te stappen, is het wel handig te weten waar die is. Wat er zich binnen die comfortzone bevindt. Wat voor jou comfortabel is en waar de grenzen zijn.

Zodat je niet zomaar in het wilde weg grote stappen gaat zetten vanuit de ‘zone’ van iemand anders. Maar stappen zetten vanuit die van jou, vanuit waar jij comfortabel bent.

Dat betekent: Niet doen wat voor anderen werkt, maar doen wat voor jou werkt. Niet de stappen zetten die anderen zetten, maar je eigen stappen zetten. Niet het masker van een ander opzetten, maar je eigenheid gebruiken.

100% jezelf zijn, weten waar jij voor staat, wat jouw kracht is en wat jouw basis is. Dus eerst die basis op orde, en comfortabel zijn met die basis.

Want daar zit jouw magie!

Jij hebt een heel pakket aan magie en talenten in jouw comfortzone zitten. Wanneer je daar comfortabel mee bent, kun je ze echt gaan inzetten. Kun je krachtige stappen zetten, impact maken, het verschil maken en de magie van jouw eigenheid z’n werk laten doen.

Als een explosie

Een explosie begint met een concentratie van magie, in een comfortzone. Wanneer de concentratie hoog genoeg is, kan een vonkje een gigantische explosie veroorzaken.Zonder die geconcentreerde basis, geen explosie.

Zo werkt dat voor jou ook!

Ik sta met mijn verstand helemaal achter het stretch-principe. Ik snap waarom het nodig is en waarom het voor veel ondernemers werkt. Maar niet voor mij…

Hoe meer ik het gevoel heb te moeten stretchen, hoe meer ik blokkeer. Nou ben ik niet bepaald sportief, misschien dat het daar mee te maken heeft haha ;-). Maar ik ben ervan overtuigd dat als het voor mij zo werkt, dat er anderen zijn voor wie het ook zo werkt.

Ik merk steeds meer dat het bij mij andersom is. Wanneer ik mij comfortabel voel met mezelf, met mijn visie, met mijn manier, met mijn waarde, dan kan ik van daaruit anderen helpen. Als ik voor 100% sta achter wat ik doe en waarom, dan kan ik vol vertrouwen stappen zetten.

Geen excuus!

En ik heb het over comfortabel zijn met wat er nu al is. Het geeft je dus niet het excuus om eerst nog opleiding X, training Y en papiertje Z te moeten hebben voordat je je comfortabel voelt, dat is groei vanuit comfort ?

Herken jij het?

  • Dat je het lastig vindt om goede prijzen te vragen voor je diensten, omdat je er nog niet 100% comfortabel mee bent?
  • Dat je je nog klein houdt, omdat je de magie van jouw comfortzone nog niet hebt ontdekt?
  • Dat je het lastig vindt om te bepalen welke stappen je moet zetten om te groeien?

Dan nodig ik je van harte uit om in een Doorbraaksessie (telefonisch) met mij te ontdekken welke magie jij op zak hebt, zodat ook jij gaat groeien vanuit comfort!

Stuur me een mailtje naar info@lofsupport.nl, dan plannen we een moment 🙂

Ik gun jou een bedrijf waar je plezier aan beleeft, die jou geeft wat jij nodig hebt om je succesvol te voelen en jouw grote dromen mogelijk maakt ♥.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial