Dit hield mij tegen om voor High Level ondernemen te kiezen

‘High Level ondernemen, Hoog In De Bol ondernemen zul je bedoelen.’ 

Dat was een van de eerste gedachten die ik kreeg toen ik voor het eerst over High Level ondernemen hoorde. Vooral een ver-van-mijn-bed-show. En alleen voor de elite, de egotrippers, arrogante ondernemers die graag vertellen hoe goed ze zijn.

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk wist ik toen nog niet zo goed wat het allemaal precies inhield. Het was vooral een beeld dat ik me vormde bij de term ‘High Level’.

High Level ondernemen is (kort samengevat): Je klanten op de best mogelijke manier helpen om de hoogste resultaten te bereiken, door enorm veel waarde te leveren. Je werkt onder je eigen voorwaarden, verdient heel goed zónder je 3 slagen in de rondte te werken.

De afgelopen jaren heb ik heel veel geleerd over High Level ondernemen.

Ik zag steeds meer dat het niet gaat om miljonair-worden, hoog-in-de-bol en air-aan-de-kont of schreeuwen hoe fantastisch je bent. Dat het niets te maken heeft met ondankbaarheid en altijd maar meer willen. Dat het geen upgrade is van ‘gewoon ondernemen’.

High Level ondernemen is geen upgrade, maar pure noodzaak

Een absolute noodzaak voor elke ondernemer.

High Level is de kern van waar elke ondernemer om begonnen is.

Namelijk om:

 • Meer vrijheid te hebben.
 • Meer tijd te hebben met je kids.
 • Een goed inkomen te verdienen.
 • Echt van waarde te zijn voor anderen.
 • Anderen echt te kunnen helpen.
 • Doen waar je goed in bent.
 • Doen waar je hart ligt.
 • Voldoening te ervaren.
 • Volgens jouw visie en voorwaarden te werken.

Even eerlijk, hoeveel punten daarvan kan ‘de gewone ondernemer’ afvinken?

Ok, het duurde bij mij ook een paar jaar voordat de kwartjes begonnen te vallen. En heel soms voel ik nog wel eens weerstand. Voel jij ook weerstand bij High Level ondernemerschap?

Dit belemmerde mij om er voor te kunnen kiezen:

Ik kom uit een klein dorpje, waar ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ een soort van lijfspreuk is. Doe maar niet te gek, haal je maar niks in je hoofd, blijf maar laag bij de grond en werk gewoon. High Level is véél te gek. Ik dacht dan ook dat het niet voor mij was weggelegd. Daarvoor moet je op z’n minst uit het westen van het land komen, want daar kan wel alles.

Mijn grootste belemmering was ik zelf. De gedachten die ik voor waar aannam, de overtuigingen die ik mezelf had wijsgemaakt.

‘Ik ben niet iemand die … (succesvol kan zijn, goed kan verdienen, impact heeft, …)’

‘Wie ben ik om … (anderen te vertellen hoe ze slimmer kunnen ondernemen, impact te hebben op anderen, groot te denken en te doen, …)’

Hele hardnekkige overtuigingen. Die vervolgens allerlei excuses vormden:

 • Geld is niet belangrijk
 • Streven naar succes is niet belangrijk
 • Ik heb het nu toch ook goed
 • Klanten willen geen hoge prijzen betalen
 • Dan heb ik geen tijd meer voor mijn kinderen
 • Ik vind het prima om hard te werken
 • Dan moet ik mijn klanten heel veel geven

Mijn grootste les van de afgelopen jaren is

En een van de belangrijkste redenen dat ik door deze belemmering heen ben gebroken is: Maak je keuzes op basis van waar je naar toe wilt. Niet op basis van waar je nu staat, want dan ga je niet komen waar je zijn wilt.

Stap in de identiteit van de ondernemer die je wilt zijn. Een succesvolle ondernemer, die anderen op de beste manier helpt door de grootste waarde te bieden. Die geniet van vrijheid, die zich niet over de kop werkt, die goed verdient en de ondernemer is die ze wil zijn.

Want dan: Ben ik wél iemand die mensen op de best mogelijke manier kan helpen en die impact mag hebben op anderen. Zodat zij hún klanten weer op de best mogelijke manier kunnen helpen. Zodat zij de levens van hún klanten kunnen verbeteren.

En wie ben ik dan om mijn kennis voor mezelf te houden, om anderen lekker te laten spartelen terwijl ik ze kan helpen?

Als ik in de identiteit van de doe-maar-niet-te-gek-ondernemer was blijven denken en mijn beslissingen op dat niveau was blijven maken, had ik niet gestaan waar ik nu sta. Dan had ik waarschijnlijk hele lage prijzen gevraagd, mezelf niet serieus genomen en me over de kop gewerkt om te voldoen aan de voorwaarden van mijn klanten. Dan had ik mezelf opgesloten in een gouden kooi en mezelf wijsgemaakt dat dit vrijheid is.

Gun jezelf een liefdevol bedrijf dat lief is voor je klant én voor jou.

Wil je weten hoe jij een High Level business bouwt? Dan nodig ik je van harte uit voor een gratis Doorbraaksessie (twv € 147,-). Daarin vertel ik je wat jij nodig hebt om te ondernemen op jouw voorwaarden en een liefdevol bedrijf te bouwen.

Liefs Chantal

PS: Om in aanmerking te komen voor een gratis Doorbraaksessie, stuur me een mailtje: info@lofsupport.nl of geef in een reactie aan dat je interesse hebt.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial